martes, 3 de marzo de 2015

Xerrada degustació de tes i infusions a la Lila patrocinada per Cafestes

El dissabte passat vam patrocinar la una xerrada degustació de tes i infusions al bar La Lila de Sant Quirze. Un dels motius d'aquest esdeveniment era presentar la nova carta de tes i infusions, la qual ha incorporat tes Premium d'alta qualitat, alguns de purs i amb unes característiques i peculiaritats capaces de captivar als paladars més exigents.

Vam començar la cata amb un te verd pur, l'Osaka, que està compost per Fukuju. És un te d'alta qualitat que es conrea al mont Fuji, al Japó, a una alçada entre els 800 i els 1.200 metres, la qual cosa li otorga un sabor delicat. És un te premium que vam decidir no barrejar amb res per tal de potencia el seu sabor pur i fresc.

Com es prepara? per a obtenir una tassa de te en el seu punt òptim, es recomanen tres grams per pesona (aproximadament una cullerada sopera) i infusionar-lo amb aigua entre 70° i 85° uns dos minuts. És important seguir aquestes tres variables per tal d'aconseguir una beguda en les seves condicions òptimes.

El te conté tanins, una substància responsable de l'astringència i com més temps es deixi infusionar, més astringent serà. En canvi, la cafeïna (sí, el te conté cafeïna, com el cafè i la xocolata. en tots els casos es parla de la mateixa substància estimulant) es va evaporant a mesura que passa el temps. Aquesta dues variables interactuen entre elles: els tanins els responsables de que l'absorció de la cafeïna sigui més lenta en el te que en el cas del cafè (perquè en el cafè no hi ha tanins).

El te verd és fresc i per a obtenir-lo les fulles no s'oxiden (com sí que passa en el cas del te negre), això li dóna unes propietats específiques: és un te ric en antioxidants, redueix l'aparició de càncer en un 46%, actua com un antihistamínic natural i a més és ric en mineral i es recomana també com a isotònic.



El segon te que vam presentar va ser l'Oolong milk, un te blau molt específic que es cultiva i recol·lecta de manera manual a la província de Fujian, a la Xina. L'Oolong és un te lleugerament oxidat, és a dir, més que el te verd però menys que el negre, i que s'asseca amb vapor. Tanmateix, la majoria de tes s'assequen amb vapor d'aigua. No obstant això,  l'Oolong milk s'impregna d'una barreja de vapor d'aigua i de llet, un conjunt que tenyeix les fulles de notes dolces, que recorden les pastisseries, la nata i fan d'aquest te una vertadera delícia pel paladar. Conté totes les propietats dels tes i, a més, és dolç i suau.

La quantitat d'infusió sempre són tres grams, per a tots els tes, rooibos i infusions. En aquest cas s'ha de deixar infusionar entre 3 i 4 minuts a unes 80° - 85°. La seva puresa i el seu gust avellutat li aporten autenticitat i personalitat, per això us el recomanem sol, sense llet ni altres espècies. Al bar La Lila és un dels pocs llocs on el podreu provar i, si us agrada, en podeu comprar als nostres establiments del carrer de la Rosa número vint de Sabadell o a la nostra web: www.cafestes.com.


Pel que fa a rooibos vam deixar tastar el 1001 i una nits, un rooibos exòtic i especiat que s'inspira en el chai masala típic de la Índia. Abans de res, aclarim que el rooibos no és un te, ja que no prové de la Camelia Sinensis. El rooibos és un artbust silvestre originari de Sudàfrica que té les seves característiques específiques: és lliure de cafeïna (per tant es pot prendre a qualsevol hora del dia i és apte per a embaraçades i nens) i és lliure també de tanins, per tant té un gust suau i molt menys astringent.

El 1001 i una nits es combina amb espècies aromàtiques riques en múltiples propietats medicinals, com el cardamom, l'anís estretllat, la poma, el coriandre, el clau i la taronja. És una infusió reconstituent que es pot deixar infusionar entre 6 i 12 minuts a una temperatura de 90° minuts.

Vam parlar també d'una infusió únicament d'espècies, la Venus, que està formada per una barreja explosiva i reconfortant de: aloe vera, cafè verd descafeïnat, gingebra, estèvia, rosella i taronja. És molt diurètic, ideal per a perdre pes i per a enfortir el sistema respiratori i digestiu i l'èxit d'aquesta beguda recau en prendre'n una infusió cada dia.

La cirereta del pastís van ser els Tea Tonics, és a dir, els gintònics infusionats amb espècies! Ara que s'han posat tant de moda, el teatonic representa una manera senzilla de sorprendre i de descobrir nous gustos.




Tan sols ens queda donar les gràcies al Bar La Lila per a fer possible aquesta xerrada i convidar-vos a tots a cuidar-vos mentre gaudiu i exploreu sabors gustatius :)

Si t'ha agradat aquest post, comparteix amb tots els teus amics i a les teves xarxes socials! :)



No hay comentarios:

Publicar un comentario